maanantai 3. lokakuuta 2022

Hallainen viitta heilahtaa ja tuntuu kirpeä tuoksu. Koivusta lehti putoaa ja tieltä kuuluu juoksu. Kautta kylmän nenänpääni,se on syksyn ääni. Tervetuloa syyskuu!☔



Teimme retken läheiseen metsään ja tutkimme syksyistä luontoa. Retken tarkoituksena oli kerätä materiaaleja luonnosta askartelua varten.



Näimme retkellä vaikka minkälaisia ihmeellisyyksiä, kuten kannossa kasvavia sieniä...



... sekä kuihtuneita kukkasia!



Luonnosta löytyneistä aarteista lapset saivat askarrella omanlaisia metsiä. Askartelussa harjoiteltiin liimaamista sekä esineiden sommittelua.


Syksyllä tietenkin on sateisia päiviä mutta oikeissa varustuksissa on ulkona mukava leikkiä. Silloin on lätäkön ympärillä paljon leikkijöitä.


Hiekkaleikit ovat myös kivoja kun hiekka on märkää ja siitä saa helposti kakkusia.



Ennen välipalaa pidämme yhteisen tuokion jossa katsomme kalenterin ja paikalla olevat kaverit. Jokainen saa vuorollaan käydä ympyröimässä kalenterista oikean päivän sekä kertoa myös sen päivän säätilan. Tässä tuokiossa harjoittelemme numeroita, laskemista, värejä, viikonpäiviä, oman vuoron odottamista sekä seuraamaan säätä. Pieni, mutta erittäin opettavainen hetki.



Pelaamme myös paljon lautapelejä! Erityisesti tämä karkkipeli on suosittu ja erittäin hauska tapa harjoitella värejä.



Juna lähtee! Tätä voi leikkiä ison porukan kanssa tai vaikkapa ihan omissa oloissa. Radasta saa vaikka minkälaisen, vain mielikuvitus on rajana.



Myrkkysieni-peli on lasten mielestä todella kiva peli! Tässä valitaan kerääjä joka menee nurkan taakse ja sillä aikaan valitaan myrkkysieni värikkäiden sienten seasta. Kun myrkkysieni on valittu, pyydetään kerääjä paikalle ja hän alkaa keräämään sieniä koriin. Yhdessä lasketaan kuinka monta kerääjä saa kerättyä ennen kuin käteen osuu myrkkysieni. Jännittävää ja samalla hyvä tapa harjoitella laskemista  ,sääntöjen noudattamista sekä oman vuoron odottamista.



Kävimme myös Kukkokoulun pihalla leikkimässä...


...sekä harjoittelimme Tervapadan ja Peilin sääntöjä! Nämä leikit vaativat tarkkuutta ja sääntöjen muistamista ja hyvin leikit sujuivatkin harjoittelujen jälkeen.


Tutkimusretket lähiympäristöön on oiva hetki harjoitella liikennesääntöjä sekä kulkemaan parijonossa.


Myös ruokailutilanteet ovat oppihetkiä...

...joissa harjoitellaan ottamaan ruoka itsenäisesti ja juuri sen verran kuin jaksaa syödä. Oman vuoron odottaminen harjaantuu kuin huomaamatta.


Juhlimme syntymäpäiviä ja näissä juhlissa oli päivänsankarin toiveleikkinä Prinsessa Ruusu linnassa.


Hahmotustehtävässä piti tikuilla tehdä samanlainen kuvio kuin kortissa oli ja saada värit myös oikein. Hienosti onnistui kaikilta!


Kulttuurikeskus Verso järjesti kirjastossa Toukkien tarinatuokion ja esitys oli kyllä loistava!


Lähdimme luontoon tekemään lisää hahmotustehtäviä...



...ja kokeilimme myös kuinka tunnelissa ääni kuulostaa erilaiselta.


"Etsikää jalkapohjan mittainen oksa"


Ja tottahan toki semmoinen löytyi!


Retkellä löytyi myös kerrostalo linnuille...

...sekä ihmeteltiin mitä kummaa urheilukentällä tapahtuu!


"Etsikää sormen mittainen oksa"


Helposti löytyi myös lehti, kumma juttu 😃


Tämmöinenkin ihmeellisyys bongattiin reissulla!


Penkillä oli hyvä pitää juomatauko ennen paluuta kampukselle.


Meillä on kuukausittain vaihtuva loru jossa harjoittelemme tukiviittomia yhdessä. Minkälainen loru onkaan ensi kuussa?


Lapset toivoivat edellisellä retkellä että voisimmekohan tulla Kukkokoululle leikkimään? No tottahan toki! Vilinää ja huisketta ei kyllä puuttunut! Oli aivan loistavat kelit retkeillä ja toivotaan että ensi kuussa on myös yhtä mukavia hetkiä tiedossa!😍















































































 
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LAULUPUUN HUHTIKUU

Vihdoin saapui huhtikuu! Lumet suli, tuli taas hirveästi lunta ja sulivat uudelleen. Ehkäpä se kevät nyt kuitenkin jo myös meille tuli. Maja...