torstai 6. huhtikuuta 2023

LAULUPUUN MAALISKUU

Mikä on hauskinta maaliskuussa?

-piirtäminen, toisten kanssa leikkiminen
-värittää värityskuvaa
-leikkiä kotista
-kurahommien teko
-kumisaappailla voi hyppiä lätäköissä
-olla hämiskeinussa
-leikkiä lumella
-kuraleikit
-käydä uimahallissa
-välillä voi ottaa aurinkoa
-mä ite 💖
-rekoilla leikkiä



Lasten mielestä varmasti kuraleikit toivat ulkoiluun pitkän talven jälkeen mukavaa vaihtelua ja kun on oikeanlainen vaatetus suojana niin eivät pääse varpaatkaan kastumaan.



Syntymäpäiviä juhlittiin toiveleikkien myötä. Taitaa prinsessa Ruusunen linnassa olla jo monelle lapselle hyvin tuttu leikki. Laululeikit tukevat mm. lapsen kielellistä kehitystä sekä harjoittavat itsesäätelyä. 



Olikin jo aika päästää lumiukot ja muut talviset ikkunakoristeet odottamaan seuraavaa talvea ja lapset pääsivät koristelemaan ryhmätilan ikkunat kauniilla pajunoksilla. Onhan pääsiäinen jo aivan nurkan takana!


Isossa liikuntasalissa oli tehty vauhdikas temppurata. Hiki tuli jo kun yritti perässä pysyä näin taitavien temppuilijoiden kanssa.


Radalla vaadittiin niin kehon hallintaa kuin silmän ja käden yhteistyötä. Olisikohan hoitajat selvinneet radasta ilman venähtäneitä lihaksia?😃



 
Meidät kutsuttiin Taikahuilujen ryhmään lauluhetkelle. Nämä vierailut ovat aina mukavaa vaihtelua.



Laulettiin mm. mummosta joka asui laatikossa sekä lumiukoista jotka hyppivät sekä lopussa sulivat. Hienosti kaikki osallistuivat ja lauloivat mukana.


Meillä oli eräänä päivänä ryhmässä kauppa , kuntosali , kirjasto sekä lääkäri. Lapset saivat leikkiä roolileikkejä ja vaihdella kirjastonhoitajasta lääkäriksi tai vaikka kauppiaaksi. 



Ja eihän sitä ilman bussia voi minnekään matkustaa. Bussikuski otti asemalta kyytiin matkustajat jotka olivat menossa joko treenaamaan tai sitten näyttämään kipeää polveaan lääkäriin. Erinomaista sosiaalisten taitojen harjoittelua.



Lapset pääsivät myös osallistumaan Raunin karaokeen. 😍



Kun kissa on poissa...
Koulun pihan kiipeli ja kumpu ovat aina yhtä toivottuja paikkoja.



Eräänä viikonloppuna maa sai lisää väriä kun kokeilimme miltä mahtaa vesivärit näyttää kylmässä lumessa. Lopputulos oli upea!



Testissä oli myös mitä tapahtuu saippuakuplille pakkasella.



Viskareilla oli oma tehtävätuokio jossa harjoiteltiin kirjaimia. Hienosti kortit löysivät oman paikkansa.
Syksyllä esikouluun lähtevät saavat jo hiukan haastavampia tehtäviä jotka valmistelevat heitä tulevaa varten.



Askartelimme maitopurkeista kauniita taloja rairuohoa varten. Läheisten päivänä näihin lapset saavat istuttaa yhdessä oman vierailijan kanssa.



Kädentaitojen harjoittelu on tärkeää puuhaa ja erilaiset askartelut ovatkin todella hyvää harjoitusta.



Viskareille järjestettiin yhteinen pilkkiretki läheiselle järvelle. Keli oli aivan upea ja eväät maistuivat ulkona!



Tuli sieltä myös saalistakin. Lapset saivat myös pilkit itselleen ja kaikilla oli todella mukavaa!



Oman lelun-viikolla sai tuoda sen oman lempilelun muiden nähtäväksi. Tässä vain muutama esimerkki lasten aarteista.



Läheisten päivänä kutsuimme lasten läheisiä tutustumaan Kampukseen ja lasten omiin ryhmiin. Aloitimme yhteislauluilla ja leikeillä ja sen jälkeen jakaannuimme pienempiin ryhmiin ja vieraat pääsivät näkemään vilauksen lasten touhuista. Yhdessä istutettiin lasten askartelemiin taloihin ruohoa pääsiäistä varten.



Omia pelejä sai myös tuoda ja olipa hauskoja ja erilaisia pelejä testissä. Tässä pelissä pääsimme harjoittelemaan mm. värejä sekä motorisia taitoja kun tehtävänä täytyi esimerkiksi seisoa yhdellä jalalla.



Omassa salissa on ihanaa harjoitella pyöräilyä kesää varten. Toisten huomioiminen on tärkeää kun ajellaan pyörillä ja vauhtia on enemmän joten yhteiset säännöt luovat turvallisuutta.



Loruttelu tukee lapsen kielellistä kehitystä ja lapset pitävät loruhetkistä todella paljon.



Läheisten päivänä leikimme, lauloimme ja istutimme rairuohoa yhdessä. 💖



Roolileikit olivat niin suosittuja että toteutimme lasten toiveet ja avasimme kirjaston, parturin, kuntosalin ja kaupan uudelleen. Ja tietysti linja-auto kuskeineen tarvittiin että pääsemme liikkumaan haluamaan osoitteeseen.



Kyllä haba kasvoi tällä salilla!



Viikonloppuna vierailimme kirjastossa ja kirpputorilla.

Toivottavasti huhtikuu olisi jo vähälumisempi ja lämpimämpi! 😆
























































 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LAULUPUUN MAALISKUU

  Maaliskuu saapui vihdoin, jokohan kevät alkaa pikkuhiljaa tulemaan? Syntymäpäivien viettoa prinsessa-leikin muodossa. Oman lelun-viikko tu...