tiistai 16. toukokuuta 2023

LAULUPUUN HUHTIKUU

 

Mistä tietää että kevät on tullut?
-kaikki lumet sulaa
-rannan jäät sulaa
-auringosta
-lehdet tulee puihin
-lakasukoneesta
-lehmät syö paalia



Aamupiiri on meillä aamupalan jälkeen ja siinä harjoitellaan mm. mikä viikonpäivä on sekä myös värejä että numeroita. Aamupiirissä on myös viikottain eri teema ja tällä viikolla lapset saivat esimerkiksi valita eläinkortin jossa oli liike joka piti toistaa. Pidimme myös aamujumppaa sekä taisivat lapset myös tanssia sutsi satsi satsaan mukana. Lapset harjoittelevat oman vuoron odottamista ja viittaamalla saa vastausvuoron.




Tässä aamupiirin teemana oli värit ja halukkaat lapset saivat osallistua ryhmän edessä laulamaan keväisen värilaulun. Meillä on kyllä reippaita lapsia, jotka tykkäävät laulamisesta.




Valloitimme koulun pihan kun oppilaat olivat tunnilla. Koulun piha tuo mukavaa vaihtelua ulkoiluun ja pienryhmissä ei tule ruuhkaa. 



Lapset askartelivat ilmapalloja maalaamalla, leikkaamalla ja liimaamalla. Tarkkuutta vaativaa touhua.



Yhdessä tornien rakentaminen legoista voi olla hyvinkin jännittävää puuhaa ja mahtava tapa harjoitella yhteistyötä.



Kirjaston järjestämät satutunnit vievät mukaansa niin pienet kuin vähän isommatkin.



Retkeilyä urheilukentän leikkipuistoon sekä omalla pihalla kuopan kaivamista. Toivottavasti kaikki pääsivät kuopasta pois! 😆



Synttäreitä vietämme yhdessä ja juhlasankari saa tietysti olla päätähtenä. Korttiin saa valita niin monta tarraa kun täyttää vuosia ja juhlakalu saa myös toivoa haluamansa leikin. Tänä keväänä olemme aika monet Prinsessa Ruususet tanssineet, jännityksellä odotetaan mikä on syksyn toivotuin leikki.



Pääsiäisviikonloppuna järjestimme lapsille munajahdin! Piilotimme ympäri päiväkotia suklaamunat jokaiselle osallistujalle.



Vaikka kuinka yritin piilottaa suklaamunat hyvin...



... niin kaikki löydettiin enkä saanut itse yhtään. Ensi vuonna tehdäänkin toisin päin tämä leikki.😋



Ja sitten se tapahtui! Alkoi kampuksen pihalla näkymään varmoja kevään merkkejä kuten tämä lakaisinkone.



Ja niin koitti se päivä kun pyörät saapuivat ulkovarastoon. Hiukan lunta vielä siellä täällä mutta se ei menoa haitannut. Pyörien tullessa takaisin on tärkeää myös muistuttaa lapsia pyöräilyn säännöistä sekä etenkin toisten huomioon ottamista. Pihalla myös tallustelee paljon pieniä joita pitää tarkasti seurata mihin suuntaan he oikein kipittävät. 



Helmien pujottelussa harjoitetaan hienomotorisia taitoja.



Kävimme myös koulun puolella nauttimassa konsertista.



Omassa salissa voi päästää hepat irti ja rakentaa niille esteradan.



Mahalaudoilla voi harjoitella kehonhallintaa sekä tasapainoilua. 



Aurinkoinen päivä sattui tämän kioskin pitäjälle joka tarjoili maukkaita kakkusia sekä jäätelöä.



Aloitimme vapun juhlimisen jo hyvissä ajoin ja naamiaispukuihin pukeutuneet lapset saivat herkutella munkeilla ja simalla ennen varsinaista joraamista.



Kampuksen pihalle asti kaikui kunnon musiikin jytke kun lapset pääsivät tanssimaan vappudiscon etkoilla!  Tyrät rytkyivät ja hiki virtasi kun dj pääsi vauhtiin.



Ilmapallojen avulla tutkimme myös staattisen sähkön näyttäytymistä.
















































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LAULUPUUN MAALISKUU

  Maaliskuu saapui vihdoin, jokohan kevät alkaa pikkuhiljaa tulemaan? Syntymäpäivien viettoa prinsessa-leikin muodossa. Oman lelun-viikko tu...